Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αναλώσει την ημιαργία της παραμονής Πρωτοχρονιάς στη διατήρηση των επιπέδων. Σαφώς οι συναλλαγές είναι περιορισμένες, με τον γενικό δείκτη να κινείται με κέρδη 0,17% στις 892,28 μονάδες.

Την ώρα που στις διεθνείς αγορές, ιδίως στη Wall Street, οι επενδυτές παρακολουθούσαν ένα ακόμη santa rally (ανόδου), το ΧΑ προτίμησε να μην διαφοροποιηθεί από αυτό που έκανε επί εννέα μήνες, δηλαδή από τον Απρίλιο. Να παραμείνει σχεδόν στο μέσο ενός εύρους διακύμανσης της πολύμηνης συσσώρευσης, ήτοι πέριξ των 890 μονάδων.

Οι συναλλαγές σήμερα θα ολοκληρωθούν στην κύρια διαπραγμάτευση στις 15:00, με τις δημοπρασίες να εκτείνονται έως τις 15:20, με τις κινήσεις σαφώς να έχουν να κάνουν με διαδικαστικές διεκπεραιώσεις θέσεων. Δεν πρόκειται δηλαδή να προστεθεί κάτι νέο σε μια αγορά που παραμένει σε στάση αναμονής των θετικών εξελίξεων του νέου έτους.

Έτσι σε επίπεδο τίτλων, Titan, ΔΕΗ και ΟΤΕ με τα άνω του 1% κέρδη τους στηρίζουν την αγορά, κόντρα στις πιέσεις που δέχονται οι Coca Cola, Eurobank, Motor Oil, Πειραιώς. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών