Με προϋπολογισμό 62 εκ. ευρώ προκηρύσσονται οι δράσεις συνεργασίας του ΠΑΑ για την προώθηση της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα.

Συγκεκριμένα, το ΥπΑΑΤ προχώρησε στην έκδοση της Πρόσκλησης για τη Δράση 2 των Υπομέτρων 16.1-16.2 «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των επιχειρησιακών ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» και 16.1-16.5 «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου των συνεργασιών με σκοπό την προώθηση δράσεων οι οποίες επιδεικνύουν σεβασμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» στο πλαίσιο του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης για τη Δράση 2 του Μέτρου 16 έχουν μόνο οι δικαιούχοι της Δράσης 1. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης για τη Δράση 2 θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr), από τη Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στη Δράση 1.

Όσες Επιχειρησιακές Ομάδες είναι σε διαδικασία ένταξης στη Δράση 1, η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα ξεκινά την επομένη της ημερομηνίας της Απόφασης Ένταξης στη Δράση 1 και μέχρι δύο μήνες.

Να σημειωθεί ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησης στήριξης στο ΠΣΚΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών