Η διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας μέσω της επανεργοποίησης του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας είναι σημαντική, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα της εστίασης που καλείται να δώσει για άλλη μια φορά μάχη επιβίωσης λένε οι επιχειρηματίες του κλάδου.

Έχουμε βροχή ακυρώσεων για το αποψινό ρεβεγιόν, δήλωσε ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), και χαρακτήρισε βλακώδη την παράταση του ωραρίου ειδικά για απόψε.

Ο ήδη επιβαρυμένος κλάδος της εστίασης μπαίνει ξανά σε βαθύ lockdown με τεράστιες επιπτώσεις υποστήριξε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μένει ακόμη να ξεκαθαριστεί πλήρως καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ΚΑΔ:

– Τα νέα μέτρα για τη μουσική αφορούν και τα κέντρα διασκέδασης και τις ταβέρνες; αναρωτήθηκε. Και τα μπαρ και τα υπόλοιπα καταστήματα του κλάδου;

– Τα καζίνο γιατί παραμένουν ανοιχτά μετά τις 12;

Περιμένουμε διευκρινίσεις και μια ισονομία, είπε ο κ. Καββαθάς.

«Ο κλάδος έχει 320.000 θέσεις εργασίας. Αν κλείσουν οι επιχειρήσεις θα έχουμε αμέσως απώλειες 100.000 εργαζομένων από την αγορά. Από τον Φεβρουάριο έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους εργαζόμενους στην εστίαση» ανέφερε ο πρόεδρος τη ΠΟΕΣΕ.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν τινάξει στον αέρα τις κρατήσεις για το αποψινό ρεβεγιόν (εκτιμάται ότι έχει ακυρωθεί το 40-50% των κρατήσεων) ήταν η χαριστική βολή αναφέρουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, καθώς ταυτόχρονα με το άτυπο lockdown έχουν να αντιμετωπίσουν το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε πολλά είδη που προμηθεύονται.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας η πλειονότητα των επιχειρήσεων εστίασης σημείωσε απώλεια τζίρου άνω του 50%.

Παράλληλα, διπλασιάστηκαν τόσο οι επιχειρήσεις με μηδενική ρευστότητα (1 στις 3 επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα), όσο και εκείνες με ληξιπρόθεσμες οφειλές (περισσότερες από 4 στις 10 έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μόνο προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις