Η μετοχή της Microsoft (NASDAQ:MSFT) στοχεύει τα 382 δολάρια μετά την κατοχύρωση των 340 που οριοθετούσαν την πλαγιοπτωτική της φάση.

Η έξοδος από αγοραστικές θέσεις φαίνεται κάτω από 316 σε κλείσιμο ημέρας.

Στην καλή εικόνα της μετοχής στο ταμπλό συνεπικουρούν τα αδιαμφισβήτητα ενθαρρυντικά θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας, καθώς και οι δράσεις της διοίκησης που πιστοποιούν τις προθέσεις της για περαιτέρω μεγέθυνση.

Όσον αφορά στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της Microsoft, οι πωλήσεις γ’ τριμήνου σημείωσαν μεταβολή +21,97% σε ετήσια βάση και σκαρφάλωσαν στα 45,32 δισ. $.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν τα καθαρά κέρδη της, τα οποία κατέγραψαν αύξηση 47,59%, φτάνοντας έτσι στα 20,5 δισ. $, με το περιθώριο κερδοφορίας υπολογίζεται στο 36,45%.

Εξίσου αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά της Nuance, για την οποία μέχρι πρότινος έφερε αντίρρηση για αντιμονοπωλιακούς λόγους.

Ο ρυθμιστικός φορέας δήλωσε, εν τέλει, ότι η εξαγορά αυτή είναι απίθανο να μειώσει τον ανταγωνισμό στις αγορές λογισμικού, εταιρικών επικοινωνιών και υπηρεσιών cloud, καθώς και στις αγορές λειτουργικών συστημάτων υπολογιστών, γεγονός που αφήνει ελεύθερο το πεδίο στη Microsoft να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο των αγορών αυτών με τα ανταγωνιστικά προϊόντα της.

Τέλος, τα πυρά των ρυθμιστικών αρχών φαίνεται πως καθυστέρησαν την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμενόταν να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος του 2021. Πλέον χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της συμφωνίας είναι πιθανό να επεκταθεί μέχρι το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News