Έχοντας “σύμμαχο” την πανδημία, η μετοχή της Pfizer (NYSE:PFE) έχει υπεραποδόσει, και μάλιστα με στιβαρό τρόπο που εμπνέει και για τη συνέχεια.

Στο ταμπλό, δίνει εκ νέου αγοραστικό σήμα στην περιοχή 57,50-58 δολαρίων, όντας πλέον σε υπεραγορασμένη ζώνη με επόμενο στόχο τα 69 και έξοδο κάτω από 50 σε κλείσιμο ημέρας.

Στην ανοδική τάση της μετοχής στο ταμπλό της Νέας Υόρκης συνεπικουρούν τα καλά χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, τα οποία τείνουν να καταγράφουν σημαντικές αυξητικές μεταβολές, απόρροια της άμεσης συσχέτισης των προϊόντων της, με την προσπάθεια καταπολέμησης του ιού COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδά της για το γ’ τρίμηνο του έτους σημείωσαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +134% σε ετήσια βάση και άγγιξαν τα 24 δισ. $, υποβοηθούμενα από τις πωλήσεις του εμβολίου της εταιρίας κατά του ιού.

Αξιοσημείωτη μεταβολή, +455%, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της, τα οποία σκαρφάλωσαν στα 8 δισ.
Επιπλέον ώθηση στα κέρδη της φαρμακευτικής αναμένεται να δώσουν οι πωλήσεις του νέου της φαρμάκου κατά του κορονοϊού, Paxlovid, που διαθέσιμο με τη μορφή χαπιού.

Το χάπι αυτό έχει λάβει έκτακτη έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων, ενώ το γερμανικό υπουργείο Υγείας ετοιμάζει κατεπείγουσα έγκριση του φαρμάκου της Pfizer, προκειμένου η χορήγησή του να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα η γερμανική κυβέρνηση έχει προβεί ήδη σε παραγγελία 1 εκ. δόσεων, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται πριν από το τέλος Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News