Εβδομάδα με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς η εορταστική περίοδος ολοκληρώθηκε, και ξεκινά η πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του νέου έτους.

Οι επενδυτές κυρίως στη Wall Street στρέφονται σε μια σειρά οικονομικών δεδομένων που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αλλά και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Federal Reserve για τη χάραξη πολιτικής, στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο Δεκέμβριος ήταν ένας ταραχώδης τελευταίος μήνας του 2021 για τις αγορές, οι μετοχές έκαναν ράλι σε νέα υψηλά και η δράση θα μπορούσε να ξεχυθεί στην εναρκτήρια εβδομάδα διαπραγμάτευσης του νέου έτους με μια ώθηση από αυτό που είναι γνωστό ως « φαινόμενο του Ιανουαρίου » — την ανοδική τάση στην Wall Street κατά τον πρώτο μήνα του έτους.

Τα στοιχεία για την απασχόληση θα είναι στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα. Η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να δημοσιευτεί την Παρασκευή θα προσφέρει μια ενημερωμένη ματιά για τη δυναμική των προσλήψεων και τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού.

Οι συναινετικές εκτιμήσεις οικονομολόγων υποδηλώνουν ότι περίπου 400.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Δεκέμβριο, με τον ρυθμό προσλήψεων να διπλασιάζεται σχεδόν από τις λιγότερες του αναμενόμενου 210.000 που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται επίσης να βελτιωθεί περαιτέρω στο 4,1% από 4,3% τον Νοέμβριο, όταν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της FOMC για τη χάραξη πολιτικής της 15ης Δεκεμβρίου, που αναμένεται να δημοσιευτούν την Τετάρτη, θα μπορούσαν να δώσουν στους επενδυτές μια καλύτερη εικόνα για το πού βλέπουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να πηγαίνουν τα επιτόκια το 2022.

Η επόμενη συνεδρίαση της FOMC έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street