Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο ζήτημα της νομικής διαμάχης που έχει προκύψει με αφορμή την εξαγορά της αμερικανικής βιοτεχνολογικής Monsanto από το γερμανικό κολοσσό της Bayer, το 2016. Ομάδα μετόχων της γερμανικής εταιρείας κατέθεσαν ομαδική αγωγή διεκδικώντας έως και 2,2 δισ. ευρώ (ήτοι περίπου 2,5 δισ. δολάρια) αποζημίωσης καταγγέλλοντας πως η Bayer τους παραπληροφόρησε αναφορικά με το οικονομικό ρίσκο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τη δικηγορική φίρμα Tilp, στην ομαδική αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Κολωνίας, μετέχουν περίπου 320 θεσμικοί και ιδιώτες μέτοχοι της Bayer. Πρόκειται για ένα νούμερο σημαντικά υψηλότερο από τους 250 μετόχους που η νομική εταιρεία είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα, κάνοντας λόγο τότε για διεκδίκηση αποζημίωσης άνω του ενός δισ. ευρώ.

Οι μέτοχοι υποστηρίζουν πως η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας τους εξαπάτησε να εγκρίνουν την ύψους 63 δισ. δολαρίων εξαγορά παραπληροφορώντας τους για το οικονομικό ρίσκο που υπήρχε από εκκρεμούσες αγωγές που είχαν κατατεθεί στις ΗΠΑ κατά της Monsanto για τις συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από τη χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup.

Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με δεκάδες χιλιάδες αγωγές που συνδέουν το Roundup με εμφάνιση καρκίνου και έχει ήδη καταβάλει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια για να «κλείσει» εξωδικαστικά κάποιες από τις υποθέσεις. Όμως, με τη δικαστική μάχη να συνεχίζεται προκαλώντας μια μαύρη τρύπα στα οικονομικά της Monsanto, οι μέτοχοι της Bayer εκτιμούν πως εξαπατήθηκαν, καταγγελία που η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας αρνείται. Οπότε και η δική τους διαμάχη θα λυθεί στα δικαστήρια…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή