Τα… δόντια της στον ανερχόμενο χώρο της ηλεκτροκίνησης δείχνει για τα καλά η γερμανική Daimler με την παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου, πρωτότυπου ηλεκτρικού της μοντέλου, του VISION EQXX της Mercedes-Benz. Το μοντέλο… γράφει ιστορία διαθέτοντας μια πρωτοποριακή μπαταρία με επάρκεια άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

Ο όμιλος Daimler, που ετοιμάζεται να μετονομαστεί σε Mercedes-Benz επιστρέφοντας στις ρίζες του, έχει δηλώσει πως έχει λίαν φιλόδοξα σχέδια για την μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης δρομολογώντας σημαντικές επενδύσεις άνω των 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2030. Στόχος της είναι να κατακτήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις στον κλάδο, ανταγωνιζόμενη τις εταιρείες που εξειδικεύονται στην ηλεκτροκίνηση, όπως η Tesla, στρέφοντας σταδιακά το σύνολο της παραγωγής της σε ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό κατασκευάζει ήδη οκτώ μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών.

Το VISION EQXX σκοπεύει να γίνει αιχμή του δόρατος στη μετάβαση αυτή αποτελώντας το πιο αποτελεσματικό ηλεκτρικό όχημα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η γερμανική εταιρεία, με ενεργειακή κατανάλωση λιγότερο των 10 κιλοβατώρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Συγκριτικά το Model S 60 της Tesla καταναλώνει 18,1 κιλοβατώρες για την ίδια απόσταση.


«Η Mercedes-Benz Vision EQXX είναι το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων» σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO της Mercedes-Benz, Όλα Καελένιους.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει test-drives του μοντέλου σε διαφορετικά είδη δρόμων, πριν τα τέλη της χρονιάς, με στόχο αρκετά στοιχεία του να αρχίσουν να ενσωματώνονται σε οχήματα της εταιρείας μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Πάντως, το ίδιο το Vision δεν είναι βέβαιο πως θα διατεθεί στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.