Συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις παγκοσμίως με ακυρώσεις και καθυστερήσεις, εξαιτίας της επέλασης της Όμικρον.

Την Κυριακή περισσότερες από 4.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων πάνω από τις μισές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης FlightAware.com. Παγκοσμίως, περισσότερες από 11.200 πτήσεις καθυστέρησαν.

Μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών με τις περισσότερες ακυρώσεις ήταν η SkyWest και η SouthWest, με 510 και 419 ακυρώσεις αντίστοιχα, σύμφωνα με την FlightAware.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι συνήθως περίοδος αιχμής για αεροπορικά ταξίδια, αλλά η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον οδήγησε σε απότομη αύξηση των κρουσμάτων, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις καθώς πιλότοι και πλήρωμα καμπίνας βρίσκονται σε καραντίνα.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσιάζουν συνήθως τη μεγαλύτερη κίνηση στις αεροπορικές μετακινήσεις, αλλά η ταχεία εξάπλωση της COVID-19, οδήγησε τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε ακύρωση πτήσεων, καθώς πιλότοι και πληρώματα μπήκαν σε καραντίνα.

Οι υπηρεσίες Μεταφορών σε παναμερικανικό επίπεδο προχωρούν επίσης, σε αναστολή ή μείωση της προσφοράς των υπηρεσιών τους, εξαιτίας της μείωσης στο διαθέσιμο προσωπικό τους, από την αύξηση των κρουσμάτων.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει καταγράψει αριθμό μολύνσεων ρεκόρ, ακυρώνοντας πολλές από προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για το 2022, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή