Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης κλήτευσε δύο από τα ενήλικα τέκνα του Ντόναλντ Τραμπ, την Ιβάνκα Τραμπ και τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και της εταιρείας του.

Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς έχει επίσης κλητεύσει τον ίδιο τον Τραμπ. Δικηγόροι της οικογένειας Τραμπ προσπαθούν να εμποδίσουν την κατάθεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και των παιδιών του ενώπιον της εισαγγελέως, σύμφωνα με πηγές του δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Την είδηση για τις κλητεύσεις μετέδωσαν πρώτοι οι New York Times, επικαλούμενοι άτομο που γνωρίζει την υπόθεση.

Τον περασμένο μήνα ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μήνυσε την Τζέιμς, προκειμένου να εμποδίσει την έρευνα σχετικά με τον Οργανισμό Τραμπ, κατηγορώντας τη δημοκρατική εισαγγελέα για κομματική πολιτική. Η Τζέιμς ερευνά εάν η εταιρεία χρησιμοποίησε δόλιες τακτικές προκειμένου να λάβει τραπεζικά δάνεια και να εξασφαλίσει φοροαπαλλαγές.

Ο Έρικ Τραμπ, γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ανακρίθηκε από το γραφείο της Τζέιμς τον Οκτώβριο του 2020.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να κάνει σήμερα μια «πολιτική» τοποθέτηση αφού προσέφερε την «πλήρη στήριξή του» στην εκστρατεία επανεκλογής του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ενός «μεγάλου ηγέτη, που τον σέβονται όλοι».

Ο πρωθυπουργός Ορμπάν «αγαπάει με όλη του την καρδιά τη χώρα του και επιδιώκει την ασφάλεια για τον λαό του», είπε ο Τραμπ, σε ένα άκρως εγκωμιαστικό δελτίο τύπου, όπου καλεί υπέρ της στήριξης προς το πρόσωπο του Ορμπάν στις εκλογές του Απριλίου του 2022, το αποτέλεσμα των οποίων προαναγγέλεται οριακό.

Επικαλούμενος το «αξιοσημείωτο έργο» του Ορμπάν για να «προστατεύσει την Ουγγαρία, να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», θέματα που κυριαρχούν στην ατζέντα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τον διαβεβαίωσε ότι έχει την «πλήρη στήριξή» του. «Είναι ένας μεγάλος ηγέτης, που τον σέβονται όλοι», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ενώ βρισκόταν ακόμη στην εξουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει δεκτό τον Ορμπάν στην Ουάσιγκτον, ερχόμενος σε αντίθεση με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, που επέκριναν τις θέσεις του Ούγγρου ηγέτη σχετικά με το μεταναστευτικό και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Βίκτορ Ορμπάν, από την πλευρά του, είχε εκφράσει τη λύπη του για την απώλεια μιας «τεράστιας διεθνούς στήριξης», μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης