Με κέρδη, και στη δεύτερη συνεδρίαση του 2022, κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη νευρικότητα της πανδημίας και να δουν μακροπρόθεσμα το νέο έτος, κατά το οποίο εκτιμάται ότι ο κόσμος θα αφήσει πίσω του την πανδημία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται κατά 0,6% υψηλότερα με όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος, εκτός από τις μετοχές της υγείας και των χημικών. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,12% στις 7.467 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,16% στις 16.046 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,75% στις 7.271 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άρχισαν το 2022 έντονα ανοδικά, με τους περισσότερους σημαντικούς περιφερειακούς δείκτες μάλιστα να κλείνουν υψηλότερα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του νέου έτους. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία Covid-19, με πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο να επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς ή lockdown για να σταματήσουν την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Σταδιακά όμως η εστίαση θα μετατίθεται στην πορεία της οικονομίας, με τις σημερινές ανακοινώσεις να περιλαμβάνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία για τον Δεκέμβριο, το ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας τον Δεκέμβριο και τα πιο πρόσφατα στοιχεία εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές