Μπορεί οι προβλέψεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για νέο ράλι στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, εκτιμώντας ότι το bitcoin θα ξεπεράσει ακόμα και τα 100.000 δολάρια, ωστόσο το 2022 δεν μπήκε με το δεξί για τα κρυπτονομίσματα.

Την πρώτη του χρόνου το μεγαλύτερο crypto σημείωσε άλλη μια απότομη διόρθωση, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες ρευστοποιήθηκαν θέσεις διαπραγμάτευσης παραγώγων άνω των 2,5 δισ. δολαρίων.
Και το Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο έχει ανακηρύξει το Bitcoin ως επίσημη νόμισμα, «αγόρασε τη βουτιά» για άλλη μια φορά, με τον πρόεδρο Ναγίμπ Μπουκέλε να τουιτάρει αρχικά την επιτυχία, και εν συνεχεία να τα «μαζεύει» με ένα αρκετά καυστικό tweet.

«Το Ελ Σαλβαδόρ μόλις αγόρασε την πτώση – 150 νομίσματα σε μέση τιμή 48.670 δολαρίων» έγραψε, για να προσθέσει λίγο αργότερα: «χάσαμε τον γαμ***ενο πάτο για επτά λεπτά».

Σήμερα, τα κορυφαία 100 κρυπτοστοιχεία ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς εξακολουθούν να είναι στο κόκκινο.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 47.778 δολάρια, ανακάμπτοντας περίπου 10% από 43.530 που έφτασε νωρίτερα σήμερα. Η τιμή εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 15% σε σχέση με χθες, φθάνοντας στο επίπεδο που είδαμε τελευταία φορά στις αρχές Οκτωβρίου.

Το BTC έχει πλέον μειωθεί κατά 24% σε ένα μήνα.

Εν τω μεταξύ, το Ether είχε καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια αυτής της συντριβής και υποχωρεί κατά 13%, στα 3.977 δολάρια, ανακάμπτοντας κατά 14% από το χαμηλό των 3.500 δολαρίων της ημέρας. Το ETH χάνει περίπου 14% σε ένα μήνα.

Οι συνολικές ρευστοποιήσεις στην αγορά παραγώγων κρυπτονομισμάτων ξεπέρασαν τα 1,56 δισ. δολάρια τις τελευταίες 4 ώρες και τα 2,5 δισ. δισ. σε μια ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass. Πάνω από 400.500 θέσεις συναλλαγών ρευστοποιήθηκαν σε μια μέρα.

«Ως συνήθως, δεδομένου ότι οι traders κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν μόχλευση, αυτό οδηγεί σε διαδοχικές εντολές πώλησης και ρευστοποιήσεις» , δήλωσε στο Bloomberg ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής του δανειστή κρυπτονομισμάτων Nexo . «Θα πρέπει να βρούμε υποστήριξη περίπου στα 40.000 έως 42.000 δολάρια και μετά να επανέλθουμε στη σειρά για ένα ράλι στο τέλος του έτους. Εάν αυτό δεν ισχύει, ενδέχεται να επανεξετάσουμε τα χαμηλά του Ιουλίου από 30.000 έως 35.000 δολάρια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News