Διορθωτικά, αλλά κυρίως ελεγχόμενα, κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τη βοήθεια κυρίως της Eurobank, κατάφερε να μη χάσει τις 905 μονάδες και το μήνυμα της διάσπασης της αντίστασης, αν και κινήθηκε χαμηλότερα.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 905,70 μονάδες, με τον τζίρο κάτω από τα 43 εκατ. ευρώ.

Τα ηνία της συνεδρίασης σήμερα πάντως ήταν σταθερά στους πωλητές, εκτός της πρώτης ώρας, όταν και δοκιμάστηκαν και οι 910 μονάδες. Όμως τόσο ενόψει της αυριανής αργίας, όσο και στο περιθώριο της επιφυλακτικότητας των διεθνών αγορών, η επιχείρηση συνέχισης της ανόδου της αγοράς έπεσε στο κενό. Όμως δεν ήταν λίγοι οι εγχώριοι αναλυτές που θεωρούν ότι οι πιέσεις ήταν ελεγχόμενες, παραπέμποντας περισσότερο σε κατοχύρωση μέρους των κερδών του τριημέρου και λιγότερο κινήσεις μείωσης ρίσκου.

Έτσι και σήμερα η εικόνα της αγοράς μόνο ξεκάθαρη δεν είναι, παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης χρειάζεται να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, προκειμένου να μείνει σε ισχύ το μήνυμα ότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός και εάν οι πιέσεις διασπάσουν καθοδικά τη στήριξη των 900 μονάδων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αναδίπλωσης στα χαμηλά του εύρους της συσσώρευσης. Το διακύβευμα δηλαδή είναι να μείνει όσο το δυνατόν σε υψηλότερα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ και η Coca Cola έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%, ενώ ελεγχόμενες ήταν οι πιέσεις σε ΔΕΗ, Jumbo, Βιοχάλκο, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ. Από την άλλη όμως, η Eurobank λειτούργησε υποστηρικτικά, σημειώνοντας κέρδη 2,48%, ενώ θετική ήταν και η συμβολή των ΕΛΧΑ, Titan και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών