Με ήπιες μεταβολές κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, σε μια προσπάθεια να αφομοιώσουν τα νέα υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών που σημειώνουν. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,03% στις 36.811 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 4.781 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,89% στις 15.483 μονάδες. Η αγορά δέχεται πιέσεις από τις μετοχές που σχετίζονται με το οικονομικό άνοιγμα. Η Wynn Resorts υποχωρεί κατά 2%, ενώ η Las Vegas Sands σημειώνει πτώση 1,5%. Με τα κρούσματα Covid να αυξάνονται, οι φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκονταν υπό πίεση, με τη Regeneron να υποχωρεί κατά 3% μετά από την υποβάθμιση από την Bank of America. Ωστόσο, η Bank of America αναβάθμισε την Pfizer, σημειώνοντας ότι τα κέρδη της εταιρείας από τις θεραπείες για τον Covid ανεβάζουν τη μετοχή. Οι μετοχές της Pfizer κινούνται κατά 1,7% υψηλότερα. Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου παρουσίασαν το Δεκέμβριο οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την τάση βελτίωσης που παρουσίασε η αγορά εργασίας τους τελευταίους μήνες του 2021 παρά και την απειλή της Όμικρον. Σύμφωνα με την έκθεση ADP, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 807.000 νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για ένα νούμερο υπερδιπλάσιο της πρόβλεψης των αναλυτών που περίμεναν μια επίδοση γύρω στις 375.000 και πολύ πάνω από τις 505.000 θέσεις που προστέθηκαν στην αγορά το Νοέμβριο.
ot.gr / Markets / Wall Street / Ήπια διορθωτικά σήμερα η Wall Street
Ήπια διορθωτικά σήμερα η Wall Street
Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,03% στις 36.811 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 4.781 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,89% στις 15.483 μονάδες.
Wall Street 05.01.2022, 16:46

Newsroom
OT Editors
Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.
Markets

Wall Street
Aνάκαμψη S&P500 μετά από 2 μέρες απωλειών, πρωταγωνιστής η Nvidia

World
O Τραμπ Τζούνιορ επενδύει σε εταιρεία social media που «στοκάρει» crypto

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Άλμα στον DAX με οδηγό την αμυντική βιομηχανία

Wall Street
Κεφαλαιοποίηση ρεκόρ - Έσπασε το φράγμα των 4 τρισ. η Nvidia

Xρηματιστήριο Αθηνών
Όλο και ψηλότερα… «αδιόρθωτο» συνεχίζει το ΧΑ

Commodities