Περισσότερους από 3.000 οδηγούς ντελίβερι σκοπεύει να προσλάβει η Walmart στις ΗΠΑ προκειμένου να δημιουργήσει έναν στόλο ηλεκτρικών βαν για την υπηρεσία InHome, δηλαδή τη διανομή κατ’ οίκον ειδών παντοπωλείου,

Ο αμερικανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου διαθέτει σήμερα μόλις 100 οδηγούς. Αλλά με τις προσλήψεις που ετοιμάζει εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να φτάσει τα 30 εκατομμύρια σπίτια μέχρι το τέλος του έτους, όταν σήμερα εξυπηρετεί 6 εκατομμύρια σπίτια.

InHome υπηρεσία παράδοσης

Η Walmart με έδρα το Bentonville του Αρκάνσας λάνσαρε το 2019 την υπηρεσία παράδοσης InHome μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι παραδίδουν τα είδη παντοπωλείου απευθείας στα σπίτια των αγοραστών, μερικές φορές τοποθετώντας απευθείας τα προϊόντα σε κουζίνες ή ψυγεία που βρίσκονται σε γκαράζ, όταν οι πελάτες δεν βρίσκονται στο σπίτι.

Ο οδηγός χρησιμοποιεί έναν κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης για να ξεκλειδώσει τις πόρτες ή τα γκαράζ των πελατών μέσω μιας εφαρμογής που συνδυάζεται με μια «έξυπνη» κλειδαριά εισόδου.

Φοβούμενοι την COVID-19, πολλοί αγοραστές έχουν στραφεί στην ηλεκτρονική παράδοση ειδών παντοπωλείου από την αρχή της πανδημίας, πυροδοτώντας έναν επιθετικό ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο κλάδο όπου δραστηριοποιούνται γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Whole Foods της Amazon, η Instacart και η Uber Technologies.

Η Walmart έχει πειραματιστεί για χρόνια με επιλογές παράδοσης. Το 2017, για παράδειγμα, η Walmart δημιούργησε ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου οι υπάλληλοί της στο κατάστημα θα έφερναν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες απευθείας στα σπίτια των αγοραστών αφού ολοκλήρωναν τις συνήθεις βάρδιες τους στο κατάστημα τους.

Τον Αύγουστο, ενόψει της εορταστικής περιόδου αγορών στις ΗΠΑ, η Walmart ξεκίνησε μια υπηρεσία last-mile delivery για άλλους εμπόρους σε μια προσπάθειά της να απαντήσει στις αντίστοιχες κινήσεις από ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η United Parcel Service (UPS), η FedEx και η US Postal Service (η αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ