Η βάση στην περιοχή των 600 δολαρίων δεν πρέπει να παραβιαστεί, διότι η μετοχή της της Intuit (NASDAQ:INTU) θα μπει σε μπελάδες με επόμενη στάση τα 540.

Όσο οι αγοραστές απορροφούν τις προσφορές στην τρέχουσα αποτίμηση, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αδειάσει ο πωλητής και να ανοίξει ο δρόμος για τα 675.

Καταλυτικό ρόλο στην προτίμηση της Intuit από τους επενδυτές φαίνεται πως έχουν τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, καθώς αφενός πιστοποιούν τη δυναμική της, αφετέρου αποπνέουν αισιοδοξία για περαιτέρω μεγέθυνση αυτής και παγίωση της στο χώρο.

Ενδεικτικά, για το γ’ τρίμηνο του έτους, τα έσοδά της σημείωσαν σημαντική μεταβολή της τάξεως του +52% σε ετήσια βάση και σκαρφάλωσαν στα 2 δισ. $, γεγονός που συνέβαλε σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 9% στα 0,82 $.

Τέλος, εντός του τριμήνου, η εταιρία προέβη σε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 339 εκ. $, ενώ το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε μέρισμα 0,68 $ ανά μετοχή, πληρωτέο την 18η Ιανουαρίου του 2022, γεγονός που δείχνει αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 15% σε ετήσια βάση.

Η αύξηση αυτή επιβεβαιώνει την καλή πορεία των θεμελιωδών μεγεθών της εταιρίας και αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία της διοίκησης για περαιτέρω διεύρυνση αυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News