Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και αυξημένο ενδιαφέρον για κάποιες μετοχές έκλεισε η δεύτερη συνεδρίαση της χρονιάς, που έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα απόρροια του υφιστάμενου εορταστικού κλίματος εν όψει και της αργίας της Πέμπτης.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη +1,03% στις 908,08 μονάδες, με τζίρο κάτω από τα 47 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 6,54 εκατ. ευρώ.

Η επιστροφή άνω των 900 μονάδων έχει ψυχολογική -κυρίως- σημασία, με τη γενική εικόνα να οδηγεί προς τις 930 μονάδες, όπου αφενός οριοθετείται το άνω άκρο της ατασικής φάσης, αφετέρου θα κριθεί αν και κατά πόσο το ΧΑ έχει καύσιμα να κινηθεί προς τετραψήφια νούμερα.
Τα πρόσημα ήταν ζυγισμένα υπέρ της ανόδου, με 82 ανοδικές έναντι 32 πτωτικών, μόλις 7 δεικτοβαρών.

Η μετοχή της 3Ε είναι ο πρώτος παράγοντας της σημερινής θετικής συνεδρίασης, κυρίως σε ό, τι αφορά το σύνολο. Και τούτο διότι έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 4,84% με 1.8 εκατ. ευρώ όγκους, 4 φορές πάνω από το μεσοσταθμικό, διατηρώντας και το θετικό momentum μετά και την κατοχύρωση των 29,80-30 ευρώ.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η εξαιρετική συμπεριφορά συγκεκριμένων τίτλων, που συνεχίζουν να υπεραποδίδουν έναντι όλης της αγοράς. Κι όσο το γενικό κλίμα διεθνώς συντηρείται καλό, η συνέχιση της ανόδου έχει καλές πιθανότητες.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο είναι αργία στο ΧΑ λόγω της αργίας των Φώτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News