Η γερμανική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι εξέτασε τον τρόπο διαχείρισης εκ μέρους της Google των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, αλλά και τη νέα υπηρεσία News Showcase, η οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Η παραπάνω έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων της εν λόγω υπηρεσίας, να ρυθμίζει και τη λειτουργία εταιρειών του Διαδικτύου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι εξετάζονται έρευνες και για τις Amazon, Apple αλλά και τη Meta, μητρική εταιρεία της πλατφόρμας του Facebook.

Σχετικά με την Alphabet, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Google, η ρυθμιστική αρχή αποφάνθηκε ότι πληρούνται «οι προϋποθέσεις ώστε να υπόκειται στις νέες εκτεταμένες εποπτικές εξουσίες για τη ρύθμιση μεγάλων εταιρειών Διαδικτύου». Μετά από αυτή την μάλλον τυπική γνωμοδότηση, η ομοσπονδιακή αρχή αποφάσισε ότι η Google θα βρίσκεται υπό αυστηρότερο έλεγχο.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις, σε επίπεδο μονοπωλιακών πρακτικών, η ομοσπονδιακή αρχή ανταγωνισμού θα μπορεί να επιβάλει απαγορεύσεις λειτουργίας υπηρεσιών της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Αντρέας Μουντ, ανέφερε σε δήλωση του πως «έχουμε ήδη αρχίσει να ερευνούμε τις διαδικασίες της Google για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αλλά και για τη λειτουργία της υπηρεσίας Google News Showcase».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι στη συνέχεια της δήλωσής του εξέφρασε την πρόθεση για διεξαγωγή ανάλογων ερευνών και για τους υπόλοιπους μεγάλους του Διαδικτύου, δηλαδή τις επίσης αμερικανικές Amazon, Apple και Meta (Facebook).

Η υπόθεση για διερεύνηση του τρόπου διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων από την Google ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, ενώ η έρευνα για τον τρόπο επιλογής των ειδήσεων στην υπηρεσία Google News Showcase η διερεύνηση ξεκίνησε λίγο αργότερα, τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή