Πτωτικά, αλλά με διαθέσεις να υπερασπιστεί τα επίπεδα των 900 μονάδων, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βέβαια παραμένει με το βλέμμα στις διεθνείς αναταράξεις που προκάλεσε στις αγορές η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,14% στις 904,46 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει χαμηλός.

Δεν είναι λίγοι οι συμμετέχοντες στην αγορά που θεωρούν ότι η χθεσινή αργία στο ΧΑ βοήθησε την εγχώρια αγορά ώστε να μην ανέβει κι αυτή στο παγκόσμιο κύμα πιέσεων που προκάλεσαν τα πρακτικά της Fed. Διότι, ακόμη και οι πιο ισχυρές αγορές χτες δέχτηκαν τις αναταράξεις από τον επιθετικό τόνο περί σύσφιγξης της πολιτικής, μιας από τις μεγαλύτερες κεντρικές (αν όχι η μεγαλύτερη) τράπεζες του πλανήτη.

Στο δια ταύτα όμως, ο γενικός δείκτης φαίνεται στην παρούσα να διατηρεί τη στήριξη των 900 μονάδων, η απώλεια της οποίας θα οδηγήσει προς τις 860 μονάδες. Ο γενικός δείκτης παραμένει στο κανάλι προς τις 930 μονάδες, το οποίο θα αναιρεθεί εάν το κλίμα από τις διεθνείς αγορές εξακολουθεί να είναι αρνητικό.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, οι οποίες αντισταθμίζονται εν μέρει από την άνοδο των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank και ΔΕΗ. Ωστόσο, τα αρνητικά πρόσημα σε Βιοχάλκο, Coca Cola, Jumbo, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια δεν βοηθούν την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών