Να ισορροπήσουν στα νέα χαμηλότερα επίπεδα που βρέθηκαν στην χθεσινή πτώση επιχειρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τις πωλήσεις που προκλήθηκαν από τον επιθετικό τόνο της Federal Reserve σχετικά με την πολιτική της το 2022.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,13%. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,02% στις 7.448 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,26% στις 16.010 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,42% στις 7.219 μονάδες.

Αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο, καθώς η προοπτική της πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve προκαλεί μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων, οι ευρωπαϊκοί δείκτες προσπαθούν να ανακόψουν τις πιέσεις που ευλόγως προκαλούνται από τις αναδιαρθρώσεις θέσεων. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι πιέσεις εκλείπουν, εντούτοις η σφοδρότητά τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Πάντως σε αυτό που συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Fed άμεσα, συντηρώντας τη χαλαρή της πολιτική για λίγο ακόμη διάστημα ή ωσότου ο ρυθμός της ανάκαμψης της Ευρωζώνης εδραιωθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές