Σε ασκήσεις ισορροπίας επιδίδεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, δείχνοντας αξιοσημείωτες αντοχές σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, με τη βοήθεια κυρίως του τραπεζικού κλάδου.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,13% στις 906,84 μονάδες, με τον τζίρο να έχει βελτιωθεί αισθητά από τα επίπεδα των αρχών της εβδομάδας.

Οι τραπεζικές βοήθειες που λαμβάνει η αγορά σήμερα είναι πολύτιμες, σε μια περίοδο μάλιστα που οι αναταράξεις διεθνώς είναι έντονες. Επίσης, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν προσανατολίζεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στην κοινότητα, επηρεάζοντας και την οικονομική δραστηριότητα, επομένως η αγορά αναπροσαρμόζει προς τα πάνω τα επίπεδα ρίσκου στα χαρτοφυλάκια της.

Επίσης, υποστηρικτικές είναι και οι πολιτικές στους καταναλωτές, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ένα ακόμη μέτρο στήριξης λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, εξέλιξη που μπορεί να ανακόψει πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας. Άλλωστε η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κεντρικό επίπεδο του επενδυτικού ενδιαφέροντος φέτος, λόγω των αναμενόμενων ισχυρών επιπέδων ανάπτυξης.

Σε επίπεδο τίτλων των, η Alpha Bank με το +2,05%, αλλά και τα ισχυρά κέρδη σε Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζουν τα επίπεδα του γενικού δείκτη, έναντι των πιέσεων από τις Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών