Μία τόσο ισχυρή άνοδος δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, και θα περιμένουμε ενδεχόμενη επιστροφή της τιμής της μετοχής (NYSE:ABBV) στα 127 δολάρια, ώστε να επανατοποθετηθούμε και να ακολουθήσουμε την πορεία για τα 145.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανοδική τάση της μετοχής στο ταμπλό φαίνεται να υποστηρίζεται από τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας, τα οποία βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα, απόρροια της διαρκούς έρευνας και των καινοτομιών της εταιρίας στον τομέα της βιοϊατρικής.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα χρήσης γ’ τριμήνου, η εταιρία κατάφερε να σημειώσει αύξηση των εσόδων της κατά 11,2% σε ετήσια βάση στα 14,3 δισ. $, ενώ σημαντική μεταβολή, +38%, κατέγραψαν τα κέρδη ανά μετοχή, τα οποία σκαρφάλωσαν στα 1,78 $.

Επιπλέον, η εταιρία ανακοίνωσε την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 8,5% για το 2022, ξεκινώντας από την πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Όσον αφορά στο κομμάτι της έρευνας, δηλαδή του αντικειμένου της εταιρίας, εκείνη φαίνεται να κάνει σπουδαία βήματα για την ανθρωπότητα, καθώς έλαβε τον χαρακτηρισμό Breakthrough Therapy Designation από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων, στο υπό έρευνα σύζευγμα αντισώματος-φαρμάκου για τον προηγουμένως θεραπευμένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία καινοτομία που αφορά στη θεραπεία ασθενών με μη μικροκυτταρικό καρκίνο με υπερέκφραση c-Met, της οποίας τα πρώιμα κλινικά στάδια αποπνέουν αισιοδοξία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News