Την σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου για το διορισμού νέου CEO στο τιμόνι της Telecom Italia (TIM) έχει ζητήσει ομάδα στελεχών και μετόχων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Θυμίζουμε ότι η ιταλική επικοινωνιακή ώθησε σε αποχώρηση τον διευθύνοντα σύμβουλο Λουίτζι Γκουμπιτόζι, τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από τα συνεχόμενα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα. Επρόκειτο για τον τέταρτο CEO που χάνει η εταιρεία μέσα σε έξι χρόνια.

Παρόλ’αυτά η ΤΙΜ έχει προσελκύσει, προ δύο μηνών, μια σημαντική προσφορά εξαγοράς από το αμερικανικό μέγα fund KKR ύψους 33 δισ. ευρώ.

Με την εταιρεία να παραμένει ακέφαλη δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά η ζήτηση για την απάντηση που θα δοθεί στην KKR, με αποτέλεσμα πλέον να κλιμακώνονται οι πιέσεις για να βρεθεί λύση.

Το επόμενο προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο έχει οριστεί για τις 26 Ιανουαρίου, όμως πλέον υπάρχουν πολλαπλές εκκλήσεις από στελέχη της εταιρείας αλλά και μετόχους, όπως η γαλλική Vivendi, ώστε οι διαδικασίες να επιταχυνθούν με την άμεση σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μάχη αναμένεται να κριθεί ανάμεσα στον νυν επικεφαλής της TIM Βραζιλίας, Πιέτρο Λαμπριόλα, που έχει αναλάβει και χρέη γενικού διευθυντή, και τον πρόεδρο του ΔΣ, Σαλβατόρε Ρόσι.

Το δημοσίευμα του Reuters εμφανίζει τον Λαμπριόλα να έχει πάρει… κεφάλι στη διεκδίκηση της θέσης του CEO, έχοντας διασφαλίσει ήδη τη στήριξη της Vivendi, η οποία ελέγχει το 23,8% της ΤΙΜ.

Το θέμα πιθανότατα έχει να κάνει και με τις εσωτερικές ισορροπίες που διαμορφώνονται απέναντι στην προσφορά του αμερικανικού fund. Ο γάλλος μεγαλομέτοχος έχει εμφανιστεί να τάσσεται υπέρ της άρνησης της προσφοράς θεωρώντας πως το ύψος της ήταν πολύ χαμηλό.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος CEO θα πρέπει να αναλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο για ένα τριετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ειδικά δε, αν δεν προχωρήσει και η σύμπραξη με το KKR.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής