Η Amazon μειώνει την άδεια μετ′ αποδοχών για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 ή πρέπει να τεθούν σε καραντίνα μετά την έκθεση στον ιό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 19 και όσοι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα θα δικαιούνται πλέον άδεια για μία εβδομάδα ή έως και 40 ώρες

Όπως επισημαίνει το CNBC, η Amazon προσέφερε αρχικά άδεια μετ’ αποδοχών έως και δύο εβδομάδων για οποιονδήποτε υπάλληλο είχε διαγνωστεί με Covid-19 ή τέθηκε σε καραντίνα, αλλά αργότερα περιόρισε το διάστημα αυτό σε δέκα ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε εκ νέου ότι προσαρμόζει την πολιτική της αφού «εξέτασε τη νέα καθοδήγηση» από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ , η οποία μείωσε τις απαιτήσεις απομόνωσης για ασυμπτωματικά άτομα με Covid από 10 σε πέντε ημέρες. Οι ενημερωμένες συστάσεις μείωσαν επίσης τον χρόνο που χρειάζονται οι στενές επαφές για την καραντίνα.

Η Amazon ακολουθεί τα βήματα της Walmart , του μεγαλύτερου ιδιωτικού εργοδότη της χώρας, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα μειώσει στο μισό τις άδειες μετ′ αποδοχών που σχετίζονται με την πανδημία.

Οι προσεγγίσεις της Amazon και άλλων εταιρειών για τον ιό έχουν αλλάξει επανειλημμένα καθώς η πανδημία έχει επεκταθεί και εμφανίζονται νέες παραλλαγές της Covid. Η Amazon επανέφερε πρόσφατα την εντολή της για μάσκα για όλους τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή