Για τα ακόμη… χειρότερα από το μέτωπο της πανδημίας έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται πρακτικά και… ψυχολογικά οι γερμανικές αρχές. Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, το οποίο θα έχει την υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον, αλλά θα είναι πολύ πιο θανατηφόρο!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του, που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη Welt am Sonntag, προετοιμάζοντας το κοινό να μην εφησυχάζει και εξηγώντας πως η Γερμανία χρειάζεται να δημιουργήσει μια μόνιμη υποδομή που θα διασφαλίζει τον γρήγορο εμβολιασμό του πληθυσμού, καλύπτοντας έτσι και επόμενες δόσεις.

Στο μεταξύ, άλλωστε, η επέλαση της ίδιας της Όμικρον συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με το μέσο όρο εβδομάδας να έχει ανέβει στα 336 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, που είναι το υψηλότερο νούμερο από τις 16 Δεκεμβρίου.

H εκτίναξη των κρουσμάτων υποχρέωσε τις αρχές στη δρομολόγηση και νέων μέτρων που θα έχουν ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αυτά, σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα έχουν πλέον πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και ιαθέντες, αλλά και αυτοί θα χρειάζεται να έχουν rapid test 24ωρου. Εξαίρεση θα αποτελούν μόνο όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Οι τελευταίοι υπολογίζονται, πάντως, περίπου στο 40% του ενήλικου πληθυσμού.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με τις ενώσεις και τους συνδέσμους των επαγγελματιών του κλάδου να κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή. Μάλιστα, έκθεση έδειξε πως οι πωλήσεις του κλάδου το Δεκέμβριο είχαν ήδη διαμορφωθεί κατά 50% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά