Την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental Hotel στη Νέα Υόρκη έναντι 98 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε ο ινδικός πολυσχιδής όμιλος Reliance Industries.

H συμφωνία με το κρατικό επενδυτικό fund του Ντουμπάι έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια του Investment Corporation of Dubai να απομακρυνθεί από τις πολλαπλές επενδύσεις που είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια στον ευρύτερο χώρο της φιλοξενίας, μετά την καθίζηση που έχει υποστεί ο κλάδος.

Στον αντίποδα για τον ινδικό κολοσσό του Μουκές Αμπάνι –του πλουσιότερου επιχειρηματία της Ασίας- με συμφέροντα στον ενεργειακό κλάδο και τον τηλεπικοινωνιακό, η εξαγορά έρχεται να προστεθεί στην απόπειρα του να επεκταθεί και στη βιομηχανία της φιλοξενίας. Άλλωστε, μόλις την περασμένη άνοιξη εξαγόρασε έναντι 57 εκατ. στερλίνων ένα μεγάλο ξενοδοχειακό και αθλητικό θέρετρο στη Βρετανία, ενώ έχει επενδύσει και στην αλυσίδα Oberoi Hotels.

Ειδικά δε, η απόκτηση ενός ελιτίστικου ξενοδοχείου στην καρδιά του Μανχάταν φαντάζει σαν καλή επένδυση το διάστημα αυτό που η αξία των ακινήτων του κλάδου έχει μειωθεί δραστικά. Είναι χαρακτηριστικό πως το ξενοδοχείο, που άνοιξε τις πύλες του το 2003, είχε αξιολογηθεί στα 340 εκατ. δολάρια το 2006 και τώρα το 73% του ποσοστού του πουλήθηκε για λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής αυτής.

Η απομείωση αυτή ήρθε σε συνέχεια της δραστικής μείωσης των εσόδων της μονάδας λόγω της πανδημίας. Το 2020 τα έσοδα του Mandarin Oriental με τις σουίτες των 14.000 δολαρίων τη βραδιά υποχώρησαν στα 15 εκατ. δολάρια από τα 113 εκατ. δολάρια το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή