Υπέρ της μείωσης του χρονικού διαστήματος της καραντίνας από τις επτά ημέρες στις πέντε τάχθηκε ο Βρετανός υπουργός Παιδείας προκειμένου να βοηθηθούν οι βρετανικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού και τις αναγκαστικές απουσίες πολλών εργαζομένων.

Πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο έχουν προχωρήσει ήδη και άλλες χώρες διεθνώς, το οποίο ωστόσο διχάζει, καθώς αρκετοί επιστήμονες διαφωνούν θεωρώντας πως πέντε ημέρες καραντίνας δεν επαρκούν.

Αναλόγως και ο Ναντίμ Ζαχάουι, σε δηλώσεις του, έσπευσε να επισημάνει πως το θέμα εναπόκειται καταρχάς στην επιστημονική κοινότητα και την εισήγηση της. Όμως, παραδέχτηκε πως θα βοηθούσε σημαντικά στη μείωση της πίεσης που δέχονται επιχειρήσεις, ακόμη και σχολεία.

Για παράδειγμα στα σχολεία η απουσία δασκάλων βρίσκεται στο 8,5% και ανεβαίνει συνεχώς, με αποτέλεσμα οι αρχές να προετοιμάζονται για την πιθανότητα το ποσοστό αυτό να φτάσει έως και το 25% τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της επέλασης της Όμικρον.

Χθες, τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία εμφάνισαν τον αριθμό των νεκρών στη χώρα από κορωνοϊό να ξεπερνά τις 150.000, με φόντο την εκτίναξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Κατά τον Βρετανό υπουργό, η Βρετανία μπορεί να εξελιχτεί σε χώρα πρότυπο του πως οι προηγμένες οικονομίες μπορούν να μάθουν «να ζουν με τον κορωνοϊό» και τη μετάβαση από την πανδημία σε μια ενδημική υγειονομική κρίση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ζαχάουι αρνήθηκε, πάντως, τις πληροφορίες πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να διακόψει τη χορήγηση δωρεάν τεστ για λόγους κόστους, ένα θέμα στο οποίο επανήλθαν σήμερα με νέο δημοσίευμα τους οι κυριακάτικοι Times και το οποίο έχει εξελιχτεί σε βασικό θέμα συζήτησης προκαλώντας αντιδράσεις στην κοινωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα