Η πανδημία έπληξε αρκετούς κλάδους, και δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την αγορά προφυλακτικών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Bloomberg, o μεγαλύτερος κατασκευαστής προφυλακτικών στον κόσμο Karex ανέφερε κατακόρυφη πτώση κατά 40% στη χρήση των προϊόντων της τα τελευταία δύο χρόνια, της πανδημίας.

Ο κόσμος κάνει πολύ λιγότερο σεξ χρησιμοποιώντας προφυλακτικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει η Nikkei Asia, επικαλούμενη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Karex, Γκοχ Μια Κάιτ.

Ο ίδιος αναφέρει ότι μια από τις βασικές αιτίες για μείωση των πωλήσεων προφυλακτικών ήταν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν κλειστά τα «κέντρα σεξουαλικής ευεξίας».

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας σταμάτησαν τα προγράμματα δωρεάν διανομής προφυλακτικών στο πλαίσιο αντιμετώπισης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και των ανεπιθύμητων κυήσεων.

«Η σεξουαλική δραστηριότητα με τη χρήση του προφυλακτικού δεν αυξήθηκε ακόμη και όταν οι άνθρωποι έμειναν σπίτι εν μέσω lockdown για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού», είπε ο Γκοχ.

Ως εκ τούτου, αποκάλυψε ότι η εταιρεία του που εδρεύει στην Μαλαισία στρέφεται επί του παρόντος στην ακμάζουσα επιχείρηση κατασκευής ιατρικών γαντιών και θα ξεκινήσει την παραγωγή της στην Ταϊλάνδη μέχρι τα μέσα του έτους.

Πριν από τη πανδημία η Karex παρήγαγε ένα στα πέντε προφυλακτικά που προμηθεύονταν σε όλο τον κόσμο.

Κατασκευάζει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια προφυλακτικά ετησίως, εξάγει σε περισσότερες από 140 χώρες.

Έρευνα που διεξήχθη νωρίτερα έδειξε ότι έξι εκατομμύρια ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και δύο εκατομμύρια μη ασφαλείς αμβλώσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο, βοηθώντας τα νεαρά κορίτσια στις αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη αντισύλληψη, αναφέρει το Wionews.com.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή