Σφόδρα πιεσμένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η μετοχή της Hilton Worldwide (NYSE:HLT) όχι μόνο ανάρρωσε, αλλά κατάφερε να υπεραποδώσει επιτυγχάνοντας τον στόχο της ανοδικής τάσης στα 160 δολάρια.

Πλέον, με στηρίξεις τα 146 και 134, μπορεί να κινηθεί προς τα 175, αναμένοντας μέτριες αποδόσεις για το 2022.

Η έξοδος βρίσκεται κάτω από 128 σε κλείσιμο ημέρας.

Ενθαρρυντικά σήματα στο επενδυτικό κοινό στέλνουν τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, των οποίων η ενίσχυση έφερε την εταιρία και πάλι σε περιοχή κερδών.

Ειδικότερα, για το γ’ τρίμηνο του έτους, τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 85,5% σε ετήσια βάση και σκαρφάλωσαν στα 1,75 δισ.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών όμως συγκεντρώνεται στην πορεία των κερδών, καθώς εκείνα κατέγραψαν αλματώδη άνοδο της τάξεως του 405% και γύρισαν θετικά στα 401 εκ.

Παρόλα αυτά η εταιρία δεν προέβη στη διανομή μερίσματος, γεγονός που συνάδει με τα αναπτυξιακά πλάνα της διοίκησης, τα οποία, όπως φαίνεται από τα αυξημένα έσοδα, έχουν ήδη αποφέρει καρπούς.

Τα πλάνα αυτά αφορούν σε αύξηση των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (ReVPAR), την επέκταση των μονάδων, τις ανακαινίσεις ξενοδοχείων, τις στρατηγικές συνεργασίες και το πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ξενοδοχειακός κλάδος συνεχίζει να πλήττεται σημαντικά από την εξάπλωση της πανδημίας και τα εν ισχύ περιοριστικά μέτρα, ενώ σε υψηλά επίπεδα παραμένει η αβεβαιότητα για τον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News