H συνεχιζόμενη πανδημία αποτελεί καλή είδηση μόνο για τις φαρμακευτικές των εμβολίων που συνεχίζουν να βλέπουν τα κέρδη τους να αυγατίζουν. Ανάμεσα τους η γερμανική BioNTech που υπολόγισε πως τη φετινή χρονιά θα αποκομίσει περίπου άλλα 17 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις εμβολίων.

Κατά τη συμμετοχή της σε διαδικτυακό συνέδριο για την Υγεία που διοργανώνεται από την JPMorgan, η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει επιπλέον έσοδα ύψους 13 έως 17 δισ. ευρώ μέσα στο 2022, πέραν των 16-17 δισ. που διασφάλισε μέσα στο 2021 από το εμβόλιο mRNA που έχει αναπτύξει με την αμερικανική Pfizer.

Υπενθυμίζουμε πως το εμβόλιο υπό την ονομασία Comirnaty είναι κυριολεκτικά το πρώτο εμπορικό προϊόν που έβγαλε η γερμανική εταιρεία στην αγορά από την εποχή της ίδρυσης της, το 2008 και βέβαια με τη… μία πέτυχε τζακπότ!

Έκτοτε χάρη στη δεξαμενή των κονδυλίων που έχει δημιουργήσει, η BioNTech κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις (έως και κατά 40%) αλλά και το προσωπικό (σε πάνω από 850 άτομα) για την περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την ανάπτυξη νέων εμβολίων με τεχνολογία mRNA.

Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση δοκιμών σε εμβόλια που στρέφονται κατά του καρκίνου, της μαλάριας, του έρπητα ζωστήρα και της φυματίωσης. Επίσης, έχει ήδη φτάσει στη φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους ενός νέου εμβολίου κατά της γρίπης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή