Πάνω σε στήριξη στα 2.740 η μετοχή της Google (NASDAQ:GOOG), που αν δεν αντιδράσει άμεσα θα δώσει έξοδο από αγοραστικές θέσεις, με το momentum της να είναι πτωτικό μετά και τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε ο κλάδος της τεχνολογίας στη Wall Street.

Ο στόχος βρίσκεται στα 3.100 δολάρια.

Όσον αφορά στα χρηματοοικονομικά μεγέθη του τεχνολογικού κολοσσού, εκείνα συνεχίζουν να καταγράφουν σταθερές αυξητικές μεταβολές, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του και τη στιβαρή του βάση.

Για το γ’ τρίμηνο του έτους, τα έσοδα της Google σημείωσαν μεταβολή +41% σε ετήσια βάση και άγγιξαν τα 65,1 δισ. $, ενώ αντίστοιχα θετική μεταβολή της τάξεως του 68% σημειώθηκε στα καθαρά κέρδη, τα οποία κατάφεραν να φτάσουν στα 19 δισ.

Σε αυτή τη μεταβολή, συνέβαλε η αύξηση του λειτουργικού κέρδους κατά 87% στα 21 δισ., ενώ το λειτουργικό περιθώριο αγγίζει το 32%.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η εταιρία αντιμετωπίζοντας για άλλη μία φορά τα πυρά των ρυθμιστικών αρχών, έπειτα από μήνυση που δέχτηκε από την εταιρία Sonos.

Η Sonos δραστηριοποιείται στον τομέα του προγραμματισμού και της κατασκευαστής προϊόντων ήχου και μήνυσε τη Google ισχυριζόμενη ότι η εταιρία χρησιμοποιεί καταχρηστικά την τεχνολογία της σε περισσότερα από δώδεκα διαφορετικά προϊόντα.

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την απόφαση του Αυγούστου σύμφωνα με την οποία τα προϊόντα ήχου της Google παραβίαζαν πέντε ευρεσιτεχνίες της Sonos και της απαγόρευσε να εισάγει “δικτυακές συσκευές ηχείων”, όπως το Google Home, δηλαδή συσκευών που μπορούν να ελεγχθούν με τον τρόπο που ελέγχονται τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News