Η KCC, η κορεατική αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τις τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Apple υπέβαλλε σχέδια για τη λειτουργία ενός συστήματος πληρωμών τρίτων μερών στο App Store ώστε να συμμορφωθεί με τη σχετική νομοθεσία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Νότια Κορέα έχει ψηφίσει νόμο που μεταξύ άλλων δεν θα επιτρέπει τη λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων εφαρμογών μεγάλων παρόχων εάν αυτοί δεσμεύουν τους δημιουργούς των εφαρμογών να χρησιμοποιούν μόνο το δικό τους σύστημα πληρωμών. Ουσιαστικά δηλαδή ζητά από τα ηλεκτρονικά καταστήματα να επιτρέψουν και συστήματα πληρωμών τρίτων μερών.

Η Korea Communications Commission έχει ήδη ζητήσει από τις Apple και Alphabet (Google) να υποβάλλουν σχέδια που θα φέρουν τη «συμμόρφωση» με το νέο νόμο, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο όταν ο νόμος ψηφίστηκε. Σημειώνεται ότι ο νόμος τέθηκε σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Νόμος στην Κορέα θέτει φραγμούς στις χρεώσεις των app stores

Η Google από την πλευρά της ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επιτρέψει εναλλακτικά συστήματα πληρωμών, από το Νοέμβριο, που θα της επιτρέπουν να είναι πλήρως συμβατή με το νέο νόμο, ο οποίος έχει λάβει στην Κορέα την ονομασία «νόμος αντί-Google».

Η Apple ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της ότι «θα συνεργαστεί με την KCC και την κοινότητα των προγραμματιστών ώστε να βρεθεί μία λύση που θα ωφελεί τους Κορεάτες χρήστες», χωρίς ωστόσο να παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα ή ποιες θα είναι οι νέες χρεώσεις.

Από τη δική της πλευρά η KCC αναφέρει ότι πρόκειται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες ενώ επιβεβαιώνει ότι όντως η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να επιτρέψει εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στο App Store που θα επιτρέπουν και τις χαμηλότερες χρεώσεις εκ μέρους της εταιρείας.

Το θέμα του τρόπου χρέωσης των προγραμματιστών από τα ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής σε αυτά ήρθε στο προσκήνιο με την υπόθεση «Fortnite», ανάμεσα στη δημιουργό το παιχνιδιού Epic Games και την Apple, όταν η πρώτη θέλησε να αποφύγει την χρέωση του 30% της δεύτερης εγκαθιστώντας ένα σύστημα πληρωμής εντός της εφαρμογής.

Η υπόθεση κατέληξε σε αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο το οποίο αποφάνθηκε ότι η Apple οφείλει να αλλάξει τους κανόνες λειτουργίας του App Store επιτρέποντας εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως