Παρά το γεγονός ότι ο μισθός του παρέμεινε σταθερός τα τρία τελευταία χρόνια, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, είδε τις απολαβές του να εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια του 2021.

Σε αυτό συνέβαλλαν οι επιβραβεύσεις που έλαβε με πακέτα μετοχών της Apple, που έφτασαν σε ύψος 82 εκατομμυρίων δολαρίων, άλλα πακέτα παροχών και φυσικά η μισθοδοσία του που ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Apple στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission) οι συνολικές απολαβές του Τιμ Κουκ ανήλθαν στα 98,7 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Για το 2020 οι απολαβές του Κουκ ανήλθαν στα 14,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2019 αυτές έφτασαν στα 11,5 εκατομμύρια δολάρια. Και τις δύο αυτές χρονιές δεν υπήρχαν επιβραβεύσεις υπό τη μορφή μετοχών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα MarketWatch, «ο μέσος υπάλληλος της Apple κερδίζει λιγότερα από 70.000 δολάρια, ο Κουκ κερδίζει αυτό το ποσό πολλαπλασιασμένο 1.447 φορές».

Ο Τιμ Κουκ ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Apple το 2011, διαδεχόμενος τον εκ των συνιδρυτών και εμβληματικό ηγέτη της εταιρείας, Στιβ Τζομπς. Στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, ο Κουκ επέκτεινε την προϊόντικη γκάμα της Apple με νέες συσκευές όπως τα Apple Watch, AirPods σε συνδυασμό φυσικά με τις συσκευές τηλεφώνων iPhone. Παράλληλα, επέκτεινε τις δραστηριότητες της αμερικανικής εταιρείας και σε άλλους τομείς όπως η τηλεοπτική υπηρεσία Apple TV Plus και η πλατφόρμα Apple Fitness Plus.

Στις αρχές της εβδομάδας η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία σε παγκόσμια κλίμακα που «έσπασε» το φράγμα των τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία. Για να συνειδητοποιήσουμε το επίτευγμα αρκεί να σημειωθεί ότι έχει μεγαλύτερη αξία από τις AT&T, Boeing, Coca-Cola, Comcast, Disney, Exxon, Ford, Goldman Sachs, IBM, McDonald’s, Morgan Stanley, Netflix, Nike και Walmart μαζί.

Μόλις πριν τρία χρόνια η Apple είχε γίνει η εταιρεία του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ