Η TSMC κατέγραψε ένα ακόμα τρίμηνο με πωλήσεις ρεκόρ, με το κλείσιμο του 2021, χάρη στη συνεχιζόμενη υψηλή ζήτηση σε ημιαγωγούς. Σημειώνεται ότι η TSMC διαθέτει στο πελατολόγιό της εταιρείες κολοσσούς, όπως οι αμερικανικές Apple και Qualcomm.

Η εταιρεία από την Ταϊβάν, που κατασκευάζει ημιαγωγούς για λογαριασμό τρίτων, ανακοίνωσε το Δεκέμβριο έσοδα ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό ρεκόρ για έναν και μόνο μήνα, ενώ πρόκειται για αύξηση 4,8% σε σχέση με τα έσοδα του Νοεμβρίου.

Συνολικά για το δ’ τρίμηνο του 2021, τα έσοδα της TSMC ανήλθαν στα 15,82 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο που η εταιρεία πετυχαίνει πωλήσεις-ρεκόρ.
Η ζήτηση για ημιαγωγούς, που χρησιμοποιούνται από κινητά τηλέφωνα μέχρι αυτοκίνητα, συνεχίζει να αυξάνεται ενώ παράλληλα οι ελλείψεις σε μικροτσίπ έχουν «χτυπήσει» αρκετές βιομηχανίες.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η TSMC σχεδιάζει να ανεβάσει τις τιμές εκμεταλλευόμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούν η υψηλή ζήτηση και η ελλείψεις στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή