Αύξηση 14% στις παραγγελίες για διανομή γευμάτων το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε την Τετάρτη, η Just Eat Takeaway.com, η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ευρώπη.

Σε σχετική ενημέρωση επενδυτών, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε παραδώσει 273,7 εκατομμύρια παραγγελίες το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, από 240,4 εκατομμύρια την ίδια περίοδο του 2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζίτσε Γκρόεν επανέλαβε ότι η Takeaway εκτιμούσε ότι οι παραγγελίες θα αυξηθούν και οι ζημιές θα μειωθούν το 2022, αλλά δεν προέβλεψε ότι θα ξεπεράσει τα επίπεδα λειτουργίας της φέτος.

«Δεν στοχεύουμε στην κερδοφορία, έχουμε δώσει ένα μικρό εύρος ζημιών για φέτος», δήλωσε ο Γκρόεν.

«Φρενάρουν» οι παραγγελίες

Η Takeaway δέχεται πιέσεις από επενδυτές να πουλήσει δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής Grubhub των ΗΠΑ, για να μειώσει τις λειτουργικές της ζημιές καθώς η ώθηση που έλαβε από τις αυξημένες παραγγελίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 έχει αρχίσει να εξασθενεί.

Οι μετοχές της Takeaway έχουν υποχωρήσει 12% μέχρι στιγμής το 2022 και σημείωσαν πτώση 1,4% στα 42,57 ευρώ την Τρίτη, πολύ κάτω από το υψηλό όλων των εποχών που ξεπέρασε και τα 109 ευρώ, τον Οκτώβριο του 2020.

Μετά την ταχεία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ευρωπαϊκές εταιρείες παράδοσης τροφίμων όπως η Takeaway, η Deliveroo και η Delivery Hero προετοιμάζονται για αναδιάρθρωση αλλά και για ένταση του ανταγωνισμού από μια νέα γενιά εταιρειών στους τομείς της γρήγορης παράδοσης ειδών παντοπωλείου και ντελίβερι.

Ο Γκρόεν είπε ότι οι απώλειες θα προκύχουν από τις συνεχείς επενδύσεις στο δίκτυο παράδοσης στη Βρετανία, όπου είναι ιδιοκτήτης της Just Eat.
Πάντως η εταιρεία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του ενός τρίτου μεριδίου της στο iFood, τη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής γευμάτων της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή