Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές της Τράπεζας Πειραιώς με την HSBC για την απόκτηση της μονάδας του βρετανικού ομίλου στην Ελλάδα.

Όπως λένε πηγές από την Πειραιώς, «τα πάντα είναι ανοιχτά σε αυτή τη φάση, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν βρεθεί σε ανάλογο σημείο επαφές με τη Eurobank, ωστόσο τελικά το deal δεν ολοκληρώθηκε λόγω υπερβολικών απαιτήσεων της HSBC.

Εν συνεχεία καλλιεργήθηκε φημολογία ότι ενδιαφέρον θα επιδείκνυε και η Εθνική Τράπεζα, ωστόσο η Πειραιώς ήταν τελικά εκείνη που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία, η Τράπεζα Πειραιώς θα αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων με χαμηλούς δείκτες καθυστερήσεων, δεδομένης της στόχευσης της HSBC στη χρηματοδότηση νοικοκυριών με μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Επιπλέον, θα προσθέσει στο πελατολόγιό της ιδιώτες επενδυτές από τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις, που θα ενισχύσουν τις δραστηριότητες διαχείρισης κεφαλαίων στο personal και στο private banking.

Τέλος, θα προσθέσει στο δίκτυό της 15 καταστήματα, 14 στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Η HSBC στην Ελλάδα

Η HSBC ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1981. Προσφέρει τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες, καθώς και σε εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες.

Μέσω εξειδικευμένων τμημάτων, όπως η Τραπεζική Επιχειρήσεων και το τμήμα Global Banking and Markets, η τράπεζα υποστηρίζει την εταιρική επέκταση των πελατών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, στο τέλος του 2020 το ενεργητικό της διαμορφωνόταν σε 1,78 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 469 εκατ. ευρώ ήταν απαιτήσεις από τους πελάτες της (δάνεια). Οι καταθέσεις της έφτασαν το 1,69 δισ. ευρώ.

Στη χρήση αυτή τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε αρνητικά επίπεδα (-8,34 εκατ. ευρώ) μετά τα κέρδη των 2,55 εκατ. ευρώ το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις