Σε πλαγιοκαθοδική κίνηση εντός της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης η μετοχή Lowe’s (NYSE:LOW), πάτησε εντυπωσιακά στο κάτω μέρος του σχηματισμού στα 240, από όπου μπορεί να βγάλει κίνηση αρχικά έως τα 258, που οριοθετούν την αντίσταση.

Ο στόχος βρίσκεται στα 275, εφόσον προσπελαστεί επιθετικά η εν λόγω αντίσταση, με το στοπ κάτω από 230 σε κλείσιμο ημέρας.

Όσον αφορά στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, εκείνα φαίνεται να δικαιολογούν τη σχετικά καλή αντίδραση της μετοχής στις «άτσαλες» τοποθετήσεις της FED σχετικά με την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Κατά το γ’ τρίμηνο του έτους τα έσοδα της εταιρίας σημείωσαν μικρή αύξηση της τάξεως του 2,2% φτάνοντας στα 22,9 δισ., ενώ αλματώδη άνοδο, 174%, κατέγραψαν τα κέρδη της, τα οποία κατάφεραν να αγγίξουν τα 1,9 δισ. $.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρίας επιβεβαιώνει ο ιδιαίτερα υψηλός δείκτης απόδοσης απασχολούμενου κεφαλαίου (ROCE) που αγγίζει το 46%, υπερβαίνοντας κατά πολύ το μέσο όρο του κλάδου που βρίσκεται στο 20%.

Ενδιαφέρον φέρει και ο υψηλός λόγος υποχρεώσεις προς σύνολο ενεργητικού (42%), καθώς δείχνει πως η Lowe’s είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από προμηθευτές και άλλους βραχυπρόθεσμους πιστωτές, γεγονός που μεγαλώνει την έκθεση σε κίνδυνο.

Προς ώρας η εταιρία λειτουργεί σαν καλολαδωμένη μηχανή, αποπνέοντας αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στο επενδυτικό κοινό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News