Η 3η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση (και 11η στις τελευταίες 14) ήταν τελικά εκείνη όπου σημειώθηκε η -επιτέλους- προσπέλαση των 930 μονάδων του Γενικού Δείκτη, που τον είχαν ταλαιπωρήσει για 44 εβδομάδες.

Έτσι, βρέθηκε μιαν ανάσα από τα -ψυχολογικής σημασίας- υψηλά επίπεδα προ πανδημίας με κέρδη +1,76% και στα υψηλά ημέρας, μετά από μια συνεδρίαση όπου επικράτησαν καθολικά οι αγοραστές.

Το εν λόγω επίπεδο δοκιμάστηκε άλλες τρεις φορές, και η χθεσινή τέταρτη προσπάθεια φαίνεται εκείνη με τις περισσότερες πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία, κυρίως δεδομένης της εικόνας του τραπεζικού κλάδου, που έχει πάρει για τα καλά φόρα, ενώ και βαρύτητα φαίνεται να έχει αποκτήσει η επικείμενη αξιολόγηση από τους επενδυτικούς οίκους.

Ειδική μνεία για τη μετοχή της ΑΛΦΑ, που είχε έως τώρα την 3η καλύτερη, και πολύ χλιαρή απόδοση, δεδομένου ότι είχε «κάτσει» στο εύρος 1-1,15 επί μακρόν, μην ακολουθώντας την επιθετική κίνηση των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Χθες, και με ισχυρούς όγκους 25 εκατ. ευρώ, ήτοι το 20% του συνολικού, κατάφερε να προσπεράσει τελικά το επίπεδο αυτό, δίνοντας πολύτιμους πόντους για το ανοδικό σενάριο. Ένα σενάριο που οδηγεί στις 1040.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι τράπεζες, καθώς ΟΤΕ και ΟΠΑΠ συνεχίζουν δυναμικά σε πολυετή υψηλά, τα ΕΛΠΕ επιτέλους ξύπνησαν με νέα υψηλά κίνησης, ενώ και η ΔΕΗ δείχνει πολύ πρόθυμη να συνεχίσει.

Από τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, τα λόγια είναι περιττά, με αιχμή του δόρατος τις μετοχές τις πληροφορικής, και σημερινό πρωταγωνιστή την ΠΕΡΦ και την ΕΥΠΙΚ η οποία κατέγραψε τζίρο 420% ανώτερο του μεσοσταθμικού.

Τεχνικά, οι 925 μονάδες του ΓΔ αφορούν σε κοντινή στήριξη σε περίπτωση πισωγυρίσματος, με το κύριο επίπεδο να βρίσκεται στην περιοχή των 895-901. Τα βλέμματά μας στρέφονται -ενδεικτικά- στις τραπεζικές μετοχές, τις ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΚΟΥΕΣ και ΜΥΤΙΛ από τον 25άρη, και τις υπόλοιπες της πληροφορικής, ως κινητήριο μοχλό όλης της κίνησης.

Κατά τα λοιπά, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν υψηλή, πέριξ των 115 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 12,54 εκατ. ευρώ. Ο Γενικός παρέμεινε συνεχώς σε θετικό έδαφος, κλείνοντας μάλιστα στα υψηλά ημέρας. Τα πρόσημα ήταν σαφώς υπέρ της ανόδου με 81 ανοδικές έναντι 37 πτωτικών, ενώ και από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, 19 έκλεισαν θετικές. Συνολικά 10 μετοχές έκλεισαν σε νέα υψηλά έτους, οι περισσότερες και σε πολυετή τέτοια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News