Δεύτερη πλέον στη λίστα με τις μετοχές με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα, η μετοχή της Qualcomm (NASDAQ:QCOM) βρέθηκε, με ΑTR 5,85 και λόγο ATR/Price 3%, πίσω την πρωτοπόρο Apple.

Με στήριξη τα 168 και έχοντας πατήσει στο επιθετικό επίπεδο των 174, στοχεύει στα 222.

Στην εξαιρετική πορεία της μετοχής στο ταμπλό της Νέας Υόρκης συνεπικουρούν τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, τα οποία τείνουν να καταγράφουν αυξητικές μεταβολές.

Πιο συγκεκριμένα, για το γ’ τρίμηνο του έτους η εταιρία κατάφερε να σημειώσει περαιτέρω ενίσχυση των εσόδων της κατά 12% σε ετήσια βάση, με εκείνα να αγγίζουν τα 9,3 δισ., υποβοηθούμενα από σημαντική άνοδο της τάξεως του 56% των πωλήσεων από τσιπ.

Η αύξηση των πωλήσεων μεταφράστηκε σε κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,55 $, με εκείνα να βρίσκονται υψηλότερα από τα εκτιμώμενα 2,26 $.

Όσον αφορά στην κατανομή κεφαλαίου, η διοίκηση εντός του τριμήνου ενέκρινε την επαναγορά 10 εκ. μετοχών, ενώ διένειμε μέρισμα 0,68 $ ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία σύναψε συνεργασία με την κατασκευάστρια αυτοκινήτων Volvo, την οποία θα τροφοδοτεί με τσιπ για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει θετικά στα κέρδη της κατασκευάστριας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News