Έντεκα νέα προγράμματα και επτά παλιότερα του 2021 τα οποία παραμένουν ανοιχτά και δέχονται αιτήσεις, «ρίχνονται» στην μάχη κατά της ανεργίας εντός του 2022 από τον ΟΑΕΔ.

Τα έντεκα νέα προγράμματα – εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν λιγνιτικές περιοχές – είναι συνολικού προϋπολογισμού 587 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν – εντός του έτους – 62.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αντιστοίχως τα επτά ανοιχτά προγράμματα του 2021, που θα δέχονται αιτήσεις και το τρέχον έτος  αναμένεται να συνεισφέρουν με – περίπου – 24.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022.

Το σύνολο των προγραμμάτων παρουσιάσθηκαν από τον ΟΑΕΔ, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, μαζί με τον απολογισμό των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων τόνωσης της απασχόλησης της τελευταίας διετίας, δηλαδή της περιόδου της πανδημίας.

Συγκεκριμένα από τον Μάιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021, περίοδο κατά την οποία ήταν σε εξέλιξη η πανδημία, δημιουργήθηκαν 50.131 νέες θέσεις εργασίας χάρη σε 16 προγράμματα που υλοποίησε ο ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες