Διορθωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει να χρειάζεται τη ρευστότητα που έχει δημιουργηθεί από τον ισχυρό ανοδικό κύκλο που έχει αρχίσει με τη νέα χρονιά.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,58% στις 950,26 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ρίξει ελαφρώς ρυθμούς σήμερα.

Η αγορά χρειάζεται τις διορθωτικές κινήσεις μετά από την έντονα ανοδική πορεία της έναρξης του 2022, καθώς τα κέρδη σε αρκετούς τίτλους ήδη έχουν φτάσει τα διψήφια ποσοστά. Το ζητούμενο είναι οι κινήσεις αυτές να μην απειλήσουν στο σημερινό κλείσιμο της εβδομάδας τα κεκτημένα, ώστε με την έναρξη της νέας τη Δευτέρα οι long να έχουν ένα ακόμη λόγο να επαναπροωθήσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους στη Λ. Αθηνών.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις πάλι δεν είναι αρνητικές, καθώς η αξιοσημείωτη βελτίωση της δραστηριότητας των συναλλαγών έφερε και πολύ καλή διάχυση σε πλείονες τίτλους στο ταμπλό, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει οδηγός. Βέβαια, ο ίδιος ο τραπεζικός δείκτης πρέπει να συνεχίσει την καλή πορεία του, διαπερνώντας και το «τοίχο» των 640 – 650 μονάδων, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, εκτός από τα οριακά κέρδη του Μυτιληναίου στον «μεγάλο» 25άρη, η Εθνική, η Alpha Bank και η Jumbo ηγούνται των απωλειών, καθώς κινούνται πάνω από το -1%. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Λάμδα, Πειραιώς, Eurobank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών