Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον τόνο όμως να δίνεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού και από τους αξιωματούχους της Federal Reserve, οι οποίοι επανέφεραν στην επιφάνεια τις εκτιμήσεις για επικείμενη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,8%, με τους κλάδους κοινής ωφέλειας και λιανικής να υποχωρούν 1,3% έκαστος. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,26% στις 7.544 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 0,6% στις 15.935 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,63% στις 7.156 μονάδες.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Federal Reserve έδειξαν την Πέμπτη ότι θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Μάρτιο, καθώς ο πληθωρισμός κινείται πλέον στο 7%. Ο δείκτης τιμών αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 40 ετών τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την εξελισσόμενη γεωπολιτική κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, αφού η Ρωσία πάγωσε τις συνομιλίες με μέλη του ΝΑΤΟ. Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ώθησε τον αμερικανό διπλωματικό αξιωματούχο Μάικλ Κάρπεντερ να πει ότι «τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται δυνατά».

Στο μέτωπο των μάκρο, η Γερμανία ανακοινώνει τα προκαταρκτικά στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ ολόκληρου του έτους σήμερα, ενώ αναμένονται επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία και την Ισπανία για τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές