Με ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά τη μαζική κυβερνοεπίθεση , την οποία δέχθηκαν τα συστήματα επικοινωνιών και οι ιστοσελίδες της κυβέρνησης στην Ουκρανία τη νύχτα. Τονίζει ότι τέτοιες ενέργειας στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας και συμβάλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της τεταμένης κατάστασης. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη είναι σε επαφή με την Ουκρανία και είναι έτοιμα να παράσχουν πρόσθετη, άμεση, τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία για την αποκατάσταση αυτής της επίθεσης και την περαιτέρω υποστήριξη της.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αυτή η κυβερνοεπίθεση κατά των ιστοσελίδων της ουκρανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και στη διάδοση παραπληροφόρησης και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης.

Η Ουκρανία αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά στις επιθέσεις χάρη στην αυξημένη ανθεκτικότητά της στον κυβερνοχώρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της βρίσκονται σε επαφή με την Ουκρανία και είναι έτοιμα να παράσχουν πρόσθετη, άμεση, τεχνική βοήθεια στην Ουκρανία για την αποκατάσταση αυτής της επίθεσης και την περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας έναντι οποιωνδήποτε αποσταθεροποιητικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς της έναντι υβριδικών απειλών και απειλών στον κυβερνοχώρο .

Επαναβεβαιώνουμε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά