Η μετοχή της Oracle (NYSE:ORCL), ίσως η πιο πιεσμένη μετοχή του κλάδου, έχει οριακά χάσει την ανοδικότητά της και η ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών την έφερε σε κρίσιμη αντίσταση στα 90 δολάρια, όπου θα αξιολογηθεί η πτωτική της συνέχεια με επόμενο επίπεδο τα 78.

Ενδεχόμενη κατοχύρωση των 90 θα την επαναφέρει δυναμικά στον δρόμο για τα 107.

Όσον αφορά στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, εκείνα κατέγραψαν θετικές μεταβολές για το γ’ τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικότερα, εκείνη πέτυχε περαιτέρω ενίσχυση του κύκλου εργασιών της κατά 6%, σε ετήσια βάση, στα 10,4 δισ. $, με τις συνολικές πωλήσεις υπηρεσιών Cloud να έχουν αυξηθεί κατά 22% στα 2,7 δισ.

Προς την ίδια κατεύθυνση, +12%, έχουν κινηθεί τα κέρδη ανά μετοχή της τεχνολογικής, φτάνοντας τα 1,21 $, ξεπερνώντας μάλιστα τις προσδοκίες των αναλυτών κατά 0,10 $.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση της εταιρίας ενέκρινε τη διεύρυνση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών κατά 10 δισ. $, ενώ παράλληλα αποφάσισε τη διανομή τριμηνιαίου μερίσματος ύψους 0,32 $, καταβλητέο τη 19η Ιανουαρίου.

Τέλος, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Περιφέρειας της Νεβάδα έκρινε ότι η Rimini παραβίασε ξανά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Oracle, καταπατώντας την απόφαση του Δικαστηρίου του 2018 που έκανε λόγο για ηθελημένη και επανειλημμένη παραβίαση δικαιωμάτων.

Το Δικαστήριο επέβαλε στη Rimini πρόστιμο ύψους 630.000 $ και σημείωσε ότι η Oracle δικαιούται αμοιβή δικηγόρων, η οποία δε θα είναι διόλου αμελητέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News