Ο Τζόσουα Μαρτιναντζέλι, 7 ετών, είναι πολύ άρρωστος για να πάει σχολείο. Αλλά ο Γερμανός μαθητής μπορεί ακόμα να αλληλεπιδράσει με τον δάσκαλό του και τους συμμαθητές του μέσω ενός ρομπότ avatar που κάθεται στην τάξη στη θέση του και στέλνει ένα σήμα που αναβοσβήνει όταν έχει κάτι να πει.

«Τα παιδιά τού μιλούν, γελούν μαζί του και μερικές φορές ακόμη και κουβεντιάζουν μαζί του κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ο Τζόσι μπορεί επίσης να το κάνει πολύ καλά», είπε σε συνέντευξή της στο Reuters η Γιούτε Βίντερμπεργκ, διευθύντρια στο Pusteblume-Grundschule στο Βερολίνο.

Ο Τζόσουα δεν μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα επειδή καθώς φέρει έναν ειδικό σωλήνα στο λαιμό του λόγω σοβαρής πνευμονικής νόσου, είπε η μητέρα του, Σιμόνε Μαρτιναντζέλι.

Το πρότζεκτ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που πληρώνεται από το τοπικό συμβούλιο της συνοικίας Marzahn-Hellersdorf του Βερολίνου.

Tέσσερα ρομπότ-avatar για ένα σχολείο

«Είμαστε η μόνη συνοικία στο Βερολίνο που έχει αγοράσει τέσσερα avatars για τα σχολεία της. Η αφορμή ήταν η COVID-19, αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι το μέλλον πολύ μετά από την πανδημία», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος εκπαίδευσης Τόρστεν Κουένε.

«Συμβαίνει κατά καιρούς, για διάφορους λόγους, ένα παιδί να μην μπορεί να πάει στην τάξη αυτοπροσώπως. Ετσι, το avatar μπορεί να δώσει σε αυτό το παιδί την ευκαιρία να παραμείνει μέρος της σχολικής κοινότητας», σημείωσε ο σύμβουλος εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε δε ότι είχε ήδη θέσει το έργο σε πολιτικές συζητήσεις σε κρατικό επίπεδο.

«Μου αρέσει είτε έτσι είτε αλλιώς αυτό που γίνεται, γιατί μου αρέσει το avatar», είπε ο μαθητής Νόα Κουσνέρ, όταν ρωτήθηκε αν ανυπομονεί να δει ξανά τον Τζόσουα.

«Θα προτιμούσα καλύτερα να μπορούσε ο Τζόσι να έρθει πραγματικά στο σχολείο», είπε μια άλλη συμμαθήτριά του, η Μπεριτάν Αλσανγκλού.

Πηγή Reuters

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Αυτόνομη οδήγηση – «Πόλεμος» και συμμαχίες αυτοκινητοβιομηχανιών και παραγωγών ημιαγωγών
Tεχνητή νοημοσύνη |

«Πόλεμος» και νέες συμμαχίες στον χώρο της αυτόνομης οδήγησης

Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η General Motors, η Ford Motor και η Volvo Cars εμβάθυναν τους δεσμούς τους με βασικούς τεχνολογικούς εταίρους για να ανταγωνιστούν την Τesla αλλα και την φιλόδοξη Apple που θέλει να εισέλθει στον κλάδο αυτοκινήτου

UBS – Νέες ευκαιρίες για κέρδη στην Wall Street από εξειδικευμένους τομείς του τεχνολογικού κλάδου
Tεχνητή νοημοσύνη |

Wall Street: Νέες ευκαιρίες από εξειδικευμένους τομείς του τεχνολογικού κλάδου

Τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, τα επόμενα χρόνια, παρουσιάζουν οι εταιρείες του κλάδου των ABCs (Artificial intelligence, Big data, Cybersecurity), κάτι που θα αποτυπωθεί και στο χρηματιστήριο

TTTV – Η πρώτη οθόνη τηλεόρασης με… γεύση αλλά και «αλμυρή» τιμή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η πρώτη οθόνη τηλεόρασης με... γεύση αλλά και «αλμυρή» τιμή

Ένας Ιάπωνας καθηγητής έχει αναπτύξει μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί να μιμηθεί τις γεύσεις των φαγητών, και ο χρήστης  μπορεί να τις… γεύεται χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του

Τεχνητή Νοημοσύνη: Μερικές Σκέψεις
Academia |

Τεχνητή Νοημοσύνη: Μερικές Σκέψεις

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) δεν είναι ούτε ένα κυρίαρχο πνεύμα, ούτε ένας γενναιόδωρος ευεργέτης, είναι απλώς μια τεχνολογία ικανή να εκτελεί γιγάντιους υπολογισμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα και επομένως να λαμβάνει αποφάσεις ενσωματώνοντας μια σειρά από πολύ σημαντικές μεταβλητές.

Science – Τεχνητή νοημοσύνη που έλυσε γρίφο της Bιολογίας είναι η σημαντικότερη εξέλιξη του 2021
Tεχνητή νοημοσύνη |

Science: Τεχνητή νοημοσύνη που έλυσε γρίφο της Bιολογίας είναι η σημαντικότερη εξέλιξη του 2021

Μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες γνώριζαν τη δομή μόλις του ενός τρίτου των ανθρώπινων πρωτεϊνών. Ωσπου ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης υπολόγισε τα υπόλοιπα δύο τρίτα μέσα σε λίγους μήνες.