Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co) ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει το ποσό-ρεκόρ των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων εντός του 2022 για να μπορέσει να αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής της και να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς.

Στόχος της εταιρείας από την Ταϊβάν είναι να καταφέρει να καλύψει την αυξημένη ζήτηση σε προηγμένα μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται σε υλοποιήσεις Τεχνητής Νοημοσύνης, εφαρμογές 5G για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία, κέντρα δεδομένων και φυσικά smartphones.

Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχες επενδύσεις της TSMC για το 2021 ανήλθαν στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Γίνεται έτσι εύκολα αντιληπτό ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε τροχιά να εκπληρώσει το μακροπρόθεσμο σχέδιό της που προβλέπει την επένδυση συνολικά 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως και το έτος 2023.

Παράλληλα με το πλάνο επενδύσεων για τη νέα χρονιά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, C.C. Wei, προέβλεψε καταρχήν ότι η TSMC θα καταφέρει να ξεπεράσει την εκτίμηση της αγοράς για ανάπτυξη των εσόδων 20%, ενώ προέβλεψε επίσης ότι η αύξηση των εσόδων «και τα επόμενα χρόνια» θα κυμανθεί στα επίπεδα του 15% με 20%. Σημειώνεται ότι η σχετική πρόβλεψη της αγοράς κάνει λόγο για αύξηση εσόδων περίπου στο 10%.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής προηγμένων μικροτσίπ στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ έχει ανακοινωθεί και συνεργασία με τη Sony για το στήσιμο μιας ακόμη νέας γραμμής παραγωγής στην Ιαπωνία. Μάλιστα, η τελευταία επένδυση στην Ιαπωνία δεν περιλαμβάνεται στο ευρύ πλάνο επενδύσεων ύψους 100 δισ. δολαρίων και αποτελεί την πρώτη κοινοπραξία της TSMC εδώ και πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας