Μπορεί ο Γουόρεν Μπάφετ να έχει δισεκατομμύρια δολάρια στο όνομά του, αλλά σε αντίθεση με άλλες διασημότητες και οικονομικούς γκουρού, προτιμά να ζει τη ζωή απλά, ως επί το πλείστον.

Τουλάχιστον με βάσει τα δεδομένα που έχει…

Και μάλιστα δεν παραλείπει να κηρύττει ένα μοντέλο διαβίωσης που στηρίζεται στην οικονομική πειθαρχία, την αποταμίευση και την εξόφληση του χρέους .

Και σύμφωνα με το Yahoo Finance ο ίδιος έχει μερικές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν έκπληξη, αλλά και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης.

Μένει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε το 1958

Ενώ οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι συγκεντρώνονται σε ακριβά ακίνητα, ο Μπάφετ πλήρωσε αρχικά 31.500 δολάρια για το σπίτι του στην Ομάχα της Νεμπράσκα – δηλαδή περίπου 289.000 δολάρια σε σημερινά δολάρια – και ζει εκεί για περισσότερα από 60 χρόνια .

Ωστόσο, το σπίτι του δεν είναι καθόλου μικροσκοπικό. Το σπίτι των 6.570 τετραγωνικών ποδιών με πέντε υπνοδωμάτια έχει υποστεί πολλές ανακαινίσεις και προσθήκες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών και αξίζει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σήμερα.

Ο Μπάφετ δεν έχει σχέδια να μετακομίσει, αποκαλώντας το σπίτι «την τρίτη καλύτερη επένδυση που έκανε ποτέ».

Σπάνια παίρνει δάνεια

Το ένα και μοναδικό στεγαστικό δάνειο που πήρε ποτέ ο Μπάφετ αφορούσε την αγορά ενός εξοχικού στη Λαγκούνα Μπιτς της Καλιφόρνια το 1971.

Αγοράζει φθηνό πρωινό

Ενώ ο Μπάφετ μπορούσε απλώς να έχει έναν προσωπικό σεφ να του μαγειρέψει ένα γκουρμέ πρωινό, συχνά αγοράζει ένα Mickey D’s στο δρόμο για τη δουλειά του. Λέει ότι δεν του αρέσει να ξοδεύει περισσότερα από 3,17 δολάρια για το πρωινό του γεύμα.

Δεν προτιμά τις μάρκες

Ο Μπάφετ δεν νοιάζεται πολύ για τα κοστούμια των σχεδιαστών ή το πιο πρόσφατο μοντέλο iPhone. Μάλιστα επί πολλά χρόνια είχε ένα κινητό αξίας 20 δολαρίων πριν το ανταλλάξει με το smartphone της Apple το 2020.

Κάνει αυτό που αγαπά

Ο Μπάφετ πιστώνει μέρος της επιτυχίας του στο πάθος του για επενδύσεις. «Πρέπει να αγαπάς κάτι για να το κάνεις καλά», λέει, προτρέποντας τους ανθρώπους να αναλάβουν τις δουλειές που αγαπούν, αντί για θέσεις που φαίνονται καλές στο βιογραφικό σου.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τη δουλειά πλήρους απασχόλησης για να εστιάσετε στα πράγματα που πραγματικά απολαμβάνετε, σίγουρα μπορείτε να βρείτε χρόνο για κάποια οικονομικά χόμπι. Ο ίδιος ο Μπάφετ απολαμβάνει τα παιχνίδια με χαρτιά και το γιουκαλίλι.

Βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να εξοικονομεί χρήματα

Όταν γεννήθηκε το πρώτο παιδί του Μπάφετ, μετέτρεψε ένα συρτάρι σε λύκνο για το μωρό και για το δεύτερο παιδί του , δανείστηκε μια κούνια.
«Αν αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι, σύντομα θα πουλήσεις πράγματα που χρειάζεσαι», λέει ο δισεκατομμυριούχος.

Χρησιμοποιεί μετρητά

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν με ευκολία την πιστωτική κάρτα για τις καθημερινές μας αγορές, ο Μπάφετ χρησιμοποιεί μετρητά.

Είπε μάλιστα στον αρχισυντάκτη του Yahoo Finance Andy Serwer το 2019 ότι χρησιμοποιεί μετρητά «το 98% του χρόνου. Αν είμαι σε εστιατόριο, πληρώνω πάντα μετρητά. Είναι απλά πιο εύκολο.” Αν και η μέθοδος μπορεί να ακούγεται κάπως παλιά, το να βασίζεστε λιγότερο στην πιστωτική σας κάρτα μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη δαπάνη χρημάτων που δεν έχετε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή