Το «ποντάρισμα» του Γουόρεν Μπάφετ, μπορεί να μην θυμίζει σε τίποτα την τακτική του δισεκατομμυριούχου, ωστόσο μπορεί να καταλήξει να είναι μια από τις πιο κερδοφόρα επενδύσεις του.

Κι αυτό γιατί έβαλε στο ταμείο του επιπλέον 120 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ και ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισ. δολάρια .

Η Berkshire Hathaway άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016 και μέχρι τα μέσα του 2018, ο όμιλος συγκέντρωσε το 5%, ένα μερίδιο που κόστισε 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε ένα Flash forward μέχρι το 2022 η επένδυση της Apple αξίζει τώρα 160 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Χωρίς αμφιβολία, είναι μια από τις ισχυρότερες επενδύσεις που έχει κάνει η Berkshire την τελευταία δεκαετία», δήλωσε στο CNBC, ο Τζέιμς Σάναχαμ, αναλυτής της Berkshire στην Edward Jones.

Εκτός από τη γιγάντια ανατίμηση της τιμής της μετοχής της Apple, ήταν επίσης ένα επικερδές στοίχημα για την Berkshire λόγω των βαρέων πληρωμών της. Η Berkshire απολαμβάνει τακτικά μερίσματα, κατά μέσο όρο περίπου 775 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η αποστροφή του Μπάφετ για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας έχει τεκμηριωθεί καλά, αλλά το «Μαντείο της Ομάχα» ενθάρρυνε τον κλάδο την τελευταία δεκαετία με τη βοήθεια των επενδυτών αναπληρωτών του Τοντ Κομπς και Τεντ Βέσλερ. Το μερίδιο Apple της Berkshire αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 40% του χαρτοφυλακίου μετοχών της, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του InsiderScore.com.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής χαρακτήρισε την Apple Berkshire «τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση», μετά τα ασφαλιστικά και σιδηροδρομικά συμφέροντά της. Ο Μπάφετ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το iPhone είναι ένα «κολλώδες» προϊόν , που κρατά τους ανθρώπους μέσα στο οικοσύστημα της εταιρείας.

«Είναι ίσως η καλύτερη επιχείρηση που γνωρίζω στον κόσμο», είπε ο Μπάφετ σε μια συνέντευξη στο CNBC τον Φεβρουάριο του 2020. «Δεν σκέφτομαι την Apple ως μετοχή. Το σκέφτομαι ως την τρίτη μας επιχείρηση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας