Η αμερικανική Επιτροπή Ανταγωνισμού (Federal Trade Commission) αλλά και αρκετές αμερικανικές πολιτείες φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαδικασία διερεύνησης πιθανών αντί-μονοπωλιακών πρακτικών του Oculus, δηλαδή του τομέα προϊόντων εικονικής πραγματικότητας της Meta Platforms.

Την αποκάλυψη έκανε το Bloomberg, το οποίο υποστηρίζει ότι της έρευνας ηγείται πέρα από την αρμόδια υπηρεσία FTC και η πολιτεία της Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων πολιτειών. Το βασικό ερώτημα αυτής της έρευνας είναι αν «το Oculus app store μπορεί να λειτουργεί επιλεκτικά απέναντι σε τρίτα μέρη τα οποία πωλούν εφαρμογές οι οποίες θεωρούνται ανταγωνιστικές στο λογισμικό της ίδιας της Meta».

Το δημοσίευμα δεν σχολιάστηκε ούτε από την ίδια τη Meta, αλλά ούτε από την Federal Trade Commission ούτε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

Σε κάθε περίπτωση μία τέτοιου είδους έρευνα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τεράστιο πισωγύρισμα για εταιρεία που αφού κυριαρχεί στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να αναπτυχθεί και στο χώρο του metaverse και της εικονικής πραγματικότητας. Άλλωστε αυτός ήταν και ο ουσιαστικός λόγος της μετονομασίας από Facebook Inc σε Meta Platforms. Παράλληλα, δείχνει και την πίεση που ασκεί μέσω των οργάνων της η αμερικανική κυβέρνηση στην εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή