Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλλε το Σάββατο δίμηνη προφυλάκιση έξι ακόμη υπόπτων, οι οποίοι θεωρούνται μέλη της ομάδας χάκερ Revil η οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά κτυπημάτων τύπου ransomware.

Τα μέλη της ομάδας προφυλακίστηκαν βάσει κατηγοριών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα η ανακοίνωση των ρωσικών αρχών ότι εξουδετέρωσαν την ομάδα κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία σπάνια επίδειξη συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά σε μία περίοδο που η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες λόγω της Ουκρανίας έχει κορυφωθεί.

Η επιχείρηση της ρωσικής αστυνομίας και της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB περιλάμβανε έρευνες σε 25 τοποθεσίες που κατέληξαν σε συνολικά 14 συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα όπως 20 πολυτελή αυτοκίνητα και συστήματα υπολογιστών αξίας 600 χιλιάδων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η ρωσική ομάδα ransomware Revil

Η αμερικανική πλευρά καλωσόρισε την επιχείρηση των ρωσικών αρχών.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή έως και 10 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή πληροφοριών για την ταυτότητα ή την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται μέλη της ομάδας Revil.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, τα μέλη της ομάδας Revil που είναι ρωσικής υπηκοότητας δεν πρόκειται να εκδοθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η Τουρκία δεν είναι υπερδύναμη, αλλά ο Ερντογάν δεν είναι μόνος
Επικαιρότητα |

Η Τουρκία ως «υπερδύναμη» και ο μύθος της απομόνωσης του Ερντογάν

Η θεωρία της «απομονωμένης Τουρκίας» και του «ανεπιθύμητου Ερντογάν» μπορεί να είναι βολική για πολλούς, δεν ανταποκρίνεται όμως στην πραγματικότητα. Η χώρα διαθέτει ισχυρή επιρροή και συμμάχους.